14 Σεπτεμβρίου 2012

Οι πωλήσεις του νέου Iphone 5 εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν μέχρι και 0,5% στην οικονομία των Η.Π.Α.!


 Η Apple αναμένεται να προσφέρει το δικό της λιθαράκι στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών με τη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Iphone 5.
   Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από τον οικονομολόγο της J.P. Morgan και επικεφαλή για την οικονομία των Η.Π.Α. Michael Feroli, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι πωλήσεις του νέου smartphone υπολογίζονται στις 8.000.000 συσκευές μόνο για το τελευταίο τέταρτο αυτού του χρόνου.
  Χωρίς να συμπεριληφθούν οι πωλήσεις άλλων προϊόντων της εταιρίας, ο Feroli υπολογίζει ότι για τιμή πώλησης ανά συσκευή τα 600$ αφαιρώντας 200$ για το κόστος εισαγωγής διάφορων μερών, η αξία των πωλήσεων θα ανέρχεται στα 3,2$ δις ή 12,3$ δις σε ετήσια βάση. Αυτή η ποσότητα χρημάτων αντιστοιχεί σε ώθηση 0,33% στη συνολική ποσοότητα αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται στη χώρα.

  Πρέπει να πούμε εδώ ότι η Apple διαθέτει περισσότερα μετρητά στα ταμεία της από την Αμερικανική κυβέρνηση, 75.876$ δις έναντι 73.768$ δις! Όχι όμως, δεν μπορεί να αγοράσει όλο το κράτος! 



Το νέο Iphone θα διατείθεται από τις 21/9 σε άσπρο και μαύρο χρώμα ενώ στη χώρα μας αναμένεται τον Οκτώμβριο. Θα είναι 20% πιο ελαφρύ και 18% πιο λεπτό. Η οθόνη του είναι τεχνολογίας Retina με ανάλυση 1136x640 pixel και είναι ελαφρύτερη με τη χρήση της τεχνολογίας in-cell. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Α6. Η κάμερά του έχει αισθητήρα ανάλυσης 8ΜP και προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο υψηλής ανάλυσης 1080p.
Στον τομέα της ασύρματης συνδεσιμότητας, περιλαμβάνονται GRPS, EDGE, EVDO, HSPA, όπως επίσης και 4G LTE, ενώ η Apple υποσχέθηκε καλύτερη Wi-Fi απόδοση.

Update!
--->Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple τοποθέτησε την Ελλάδα στην τελευταία κατηγορία για τη διάθεση του iphone 5, αντί της 2ης που ήταν το 2011, λόγω των οικονομικών συνθηκών που πρέπει να αντιμετωπίσει το ελληνικό κοινό. Αναμένουμε λοιπόν την διαθεσή το Δεκέμβρη :S<---

Πηγές: ΤechCrunchGsmdome E-pcmag 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου