16 Σεπτεμβρίου 2012

Ας γνωρίσουμε το νέο ultra-compact PC της Intel


Τα small form factor (SFF) γίνονται η νέα μόδα στους σταθερούς υπολογιστές και η Intel θέλει να ακολουθήσει τη τάση αυτή. Τα compact συστήματα καταλαμβάνουν μικρό χώρο και μπορούν να μένουν κρυμμένα προσφέροντας ακόμη την απόδοση ενός παραδοσιακού PC. 

  Η Intel επιδιώκει να κάνει τα SFF ακόμα μικρότερα με τη νέα της ultra-compact form factor έκδοση. Παρουσιάστηκε αρχικά το Μάιο του '12 χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η σύνθεση του hardware. Τώρα που η Intel προετοιμάζεται για τις πρώτες παραδόσεις του τον Οκτώβρη μπορούμε να επιθεωρήσουμε τα χαρακτηριστικά του.



  Η 4x4 ιντσών πλακέτα του φιλοξενεί ένα mobile Core i3 Ivy Bridge επεξεργαστή με γραφικά Intel HD 4000. Με τη χρησιμοποίηση του mobile επεξεργαστή επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. 
Στην άλλη μεριά της πλακέτας διακρίνονται 4 υποδοχές, 2 SO-DIMM sockets για τη μνήμη, μία υποδοχή M-SATA για προσθήκη SSD δίσκου και μια mini-PCI για χρήση κάρτας WiFi και Bluetooth. Περιλαμβάνονται επίσης 3 θύρες usb και μια HDMI έξοδος.
Τo pc μινιατούρα θα μπορεί να τρέξει με λειτουργικό windows ή linux. Η τιμή του αναμένεται να είναι γύρω στα 400$ στην οποία συμπεριλαμβάνεται η πλακέτα, το κουτί της και η τροφοδοσία.

Πηγή: PCWorld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου