26 Σεπτεμβρίου 2012

H Google βουτά στους ωκεανούς


  Αφού η Google μας ταξίδεψε με τους χάρτες της σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ήρθε ο καιρός να βουτήξει και στα νερά των ωκεανών
Έτσι, θα προσφέρει την ευκαιρία σε εκατομμύρια χρήστες να καταδυθούν και να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εικονική εμπειρία κατάδυσης μέσα από το Google Maps.
  Η Google συνεργάζεται με την Catlin Sea View Survey για να ζωντανέψει με πανοραμικές υποβρύχιες εικόνες 360 μοιρών έξι τοποθεσίες κοραλλιογενών υφάλων από την Χαβάη, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες
  Με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένης τεχνολογίας θα ζωντανέψει την εμπειρία μέσα από τη λήψη έως και 50.000 εικόνων, οι οποίες θα συλλεχθούν σε υψηλή ανάλυση και πανοραμική απεικόνιση. Οταν οι εικόνες ενωθούν όλες μαζί, θα δώσουν την ευκαιρία στον καθένα να επιλέξει μια θέση κατά μήκος του Great Barrier Reef, να βουτήξει κάτω από το νερό και να απολαύσει μια ελεγχόμενη από τον ίδιο εικονική κατάδυση στο Google Maps.
  Παράλληλα, τα ευρήματα που θα προκύψουν για τους κοραλλιογενείς υφάλους -και έχοντας ως δεδομένο ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των θαλάσσιων ειδών ζουν μέσα και γύρω από αυτούς, θα είναι εξαιρετικά σημαντικά και σχετικά με το πώς τα απειλούμενα οικοσυστήματα αντιδρούν στην αλλαγή του κλίματος
  Η έρευνα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, με καταδύσεις σε 20 διαφορετικά συστήματα κοραλλιογενών υφάλων, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων τους που δεν έχουν ποτέ πριν στο παρελθόν παρατηρηθεί ή μελετηθεί. Το 2013, η έρευνα θα συνεχιστεί σε επιλεγμένες θέσεις παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων της Χαβάης, των Φιλιππίνων και των Βερμούδων. 
  Οι εικόνες θα ανεβούν στο Maps και στο Earth, ενώ ένα μικρό δείγμα των εικόνων θα υπάρχει και στο Panoramio. Η Google υπολογίζει ότι θα μοιραστεί αυτές τις καταπληκτικές εικόνες με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες του Google Maps. Στόχος της είναι να κάνει αυτές τις ειδικές υποβρύχιες τοποθεσίες το ίδιο προσβάσιμες στο κόσμο όπως είναι οι δρόμοι και τα αξιοθέατα, τα οποία εξερευνούν ημερησίως μέσω της υπηρεσίας χαρτών της.
  Μάλιστα, χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα ζωντανά την πρώτη νυχτερινή κατάδυση μέσω του Google+ Hangout.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου