19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο επικεφαλής της Microsoft μιλάει για τις τιμές των tablet Surface


  H Microsoft δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές στις οποίες θα διατεθούν τα πρώτα Surface της, τα tablet που θα τοποθετήσει απέναντι στα Apple iPad. Σε συνέντευξή σε εφημερίδα του Σιάτλ, ΗΠΑ, ο Στήβεν Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μπορεί να μίλησε με δεκαδικά για το θέμα, έγινε όμως σαφής. 

  «Αν ρωτήσετε, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι το iPad δεν είναι πανάκριβο. Όταν δίνουν λιγότερα, παίρνουν λιγότερα. Κάτι που δεν είναι τόσο καλοφτιαγμένα, είναι κάτι φθηνότερο. Αν ρωτήσετε εάν κάποιος θα δούλευε στο σπίτι με ένα από αυτά τα tablet των 7 ιντσών, με ένα Kindle Fire των 199 δολαρίων για παράδειγμα, τι θα σας έλεγε; Όχι, κανείς δεν θα το επέλεγε, γιατί δεν είναι αρκετά καλό για αυτή τη δουλειά, εκτός βέβαια εάν θέλεις να διαβάσεις κανένα βιβλίο...
  Έχουμε μια πολύ καλή πρόταση σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και η τιμή του Surface θα κυμαίνεται από τα 300 δολάρια και θα φτάνει τα 700 ή 800 δολάρια.» 

  Η πρώτη ταμπλέτα κατασκευής Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με τα Windows στις 26 Οκτωβρίου 2012. Αυτό που γνωρίζουμε ήδη με βεβαιότητα είναι ότι το Surface θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, μια με Windows RT (σε πλατφόρμα αρχιτεκτονικής ARM) «σε ανταγωνιστική τιμή» και μια με Windows 8 Pro (πάνω σε πλατφόρμα x86) σε τιμή που αρχικά θεωρήθηκε ότι θα φτάνει αυτή των ακριβών ultrabook (από 700+ και συνήθως πάνω από 1.000 ευρώ).
  Η αποκάλυψη Μπάλμερ στην εφημερίδα Τάιμς του Σιάτλ αποτελεί μια καλή εξέλιξη, αφού φαίνεται ότι η τιμή του tablet της Microsoft με Windows 8 Pro θα κυμαίνεται στα επίπεδα του «όχι και τόσο ακριβού» Apple iPad.
  Παρεμπιπτόντως, το φτηνότερο iPad (Wi-Fi 16GB) πωλείται στην Ελλάδα στα €509, τιμή που αυξάνεται στα 639 ευρώ για την προσθήκη υποστήριξης 4G. Η τιμή του iPad ξεπερνάει τα 700 ευρώ με 32GB μνήμη και τα 800 ευρώ όταν η διαθέσιμη μνήμη φτάνει τα 64GB.
Διαβάσετε σχετικά με την νέα πρόταση του Amazon.com, το Kindle Fire HD σε προηγούμενή μας ανάρτηση.
  Η Αmazon ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου το νέο μέλος της οικογένειας tablet Kindle Fire. Το Kindle Fire HD 8,9'' θα βρεθεί απέναντι το τρίτο iPad στις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου, οπλισμένο με ένα πακέτο 250ΜΒ κίνησης το μήνα επί ένα χρόνο σε τιμή μικρότερη κατά 400 δολάρια, στα 549 δολάρια για το μοντέλο των 32GB.
Αυτό το ξέρατε;

Tablet με Android σε διαδικτυακό κατάστημα της Google
Tablet με Android από συνεργαζόμενους κατασκευαστές προτίθεται να ξεκινήσει να εμπορεύεται η Google από το δικό της διαδικτυακό κατάστημα, δημοσιεύει η Wall Street Journal. Μάλιστα, οι πηγές της WSJ, δεν αποκλείουν την διάθεση και ενός Google tablet, κατά τα πρότυπα της Apple και του Amazon.com.

Πηγή: tech.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου