23 Οκτωβρίου 2012

Οι διαδικτυακές απειλές του Σεπτεμβρίου

  Τα στατιστικά στοιχεία του ESET LiveGrid για το μήνα Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με τα οποία το INF/Autorun κατέλαβε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη απειλών με ποσοστό διείσδυσης 4,87%, και την τρίτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με ποσοστό 3,53%.   Παράλληλα, το HTML/ScrInject.B ήρθε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως με ποσοστό 4,45%, ενώ στην Ευρώπη αναδείχθηκε κορυφαία απειλή με ποσοστό 5,20%. Το HTML/Iframe.B κατέλαβε την τρίτη θέση στην παγκόσμια λίστα με 3,62% και τη δεύτερη στην Ευρώπη με ποσοστό διείσδυσης 3,76%.
  Το INF/Autorun υποδηλώνει διάφορα είδη malware που χρησιμοποιούν το αρχείο autorun.inf ως έναν τρόπο να θέσουν έναν υπολογιστή σε κίνδυνο. 
  Το αρχείο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικά με την αυτόματη εκκίνηση του προγράμματος που εμπεριέχετε σε αφαιρούμενα μέσα (π.χ. CD/DVD ή USB flash drives), όταν αυτά συνδεθούν σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows. Το HTML/ScrInject.B είναι ο γενικός όρος ανίχνευσης κώδικα HTML ο οποίος περιέχει αόριστο κακόβουλο περιεχόμενο ή iframe tag και κάνει ανακατεύθυνση του χρήστη σε κακόβουλη τοποθεσία. 
  Το Win32/Conficker είναι ένα διαδικτυακό worm, που αρχικά εξαπλώθηκε χρησιμοποιώντας μια αδυναμία στο σύστημα ασφαλείας των Windows. Το HTML/Iframe.B υποδηλώνει κακόβουλες ετικέτες IFRAME, ενσωματωμένες σε σελίδες HTML, που ανακατευθύνουν το πρόγραμμα περιήγησης σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία URL με κακόβουλο λογισμικό.

Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου