27 Σεπτεμβρίου 2012

'Cotton Candy': Ένα Linux PC σε stickάκι είναι έτοιμο προς διάθεση


  Υπάρχει μια φαινομενικά ατελείωτη παρέλαση από μικροσκοπικά, Linux-powered PCs που εισέρχονται στην αγορά τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατα Cubieboard και UG802.
  Αποτελούν μια επανάσταση στην πληροφορική και πρόσφατα ένας από τους πρώτους υποψηφίους σε αυτή τη κατηγορία ανακοινώθηκε, το Cotton Candy άρχισε να κυκλοφορεί επιτέλους μετά από σχεδόν μια πολύχρονη αναμονή.
  Ένα post στο forum της FXI Technologies (έργο του διαχειριστή Borgar Ljosland), προανήγγειλε το λανσάρισμά του. "Με ανυπομονησία (και υπομονή) περιμένατε για να ξεκινήσουμε την κυκλοφορία του Cotton Candy. Το κάνουμε τώρα."
«Μια σταθερή εμπειρία σε οποιαδήποτε οθόνη»
  Για να ανακεφαλαιώσουμε, το ARM-based Cotton Candy είναι μια USB μεγέθους συσκευή των $199 που  "επιτρέπει στους χρήστες ένα ενιαίο, ασφαλή σημείο πρόσβασης σε όλες τις προσωπικές υπηρεσίες cloud και εφαρμογές μέσα από το αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα, παρέχοντας παράλληλα μια συνεπή εμπειρία σε οποιαδήποτε οθόνη," σύμφωνα με τα λόγια της νορβηγικής εταιρίας που ξεκίνησε το project αυτό.
  Προσφέροντας μια 1GHz dual-core ARM Cortex-A9 CPU, μια quad-core 1.2GHz ARM Mali-400 GPU MP, Wi-Fi, Bluetooth και έξοδο HDMI, η συσκευή έχει σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα όχι μόνο όπως το Android, αλλά και Ubuntu Linux.
  Θα χρησιμεύσει ως ένα συμπλήρωμα στα smartphones, tablets, φορητoύς υπολογιστές και Mac, καθώς και την προσθήκη έξυπνων δυνατοτήτων στις υπάρχουσες οθόνες, τηλεοράσεις, set-top boxes, και άλλα μέσα που υποστηρίζουν το USB μαζικής αποθήκευσης.
  Για την ιστορία, η πρώτη αρχική παρτίδα των αποστολών ματαιώθηκε λόγω ενός προβλήματος που ανακαλύφθηκε κατά τη διαδικασία πιστοποίησης. Αν και οι πρώτες αποστολές είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη άνοιξη, μια σειρά από παράγοντες συνέβαλαν στην καθυστέρηση (κυρίως από την πλευρά του λογισμικού).

«Τώρα είναι η ώρα»
  Τώρα, όμως, μια developer-oriented  έκδοση του PC-on-a-stick είναι διαθέσιμη, αν και με «αισθητούς περιορισμούς» που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε επόμενες εκδόσεις του λογισμικού αναφέρει η FXI. Οι σκανδιναβικές προ-παραγγελίες προφανώς θα εκπληρώσει πρώτες.
  "Είναι ακόμη νωρίς για την υποστήριξη OS, αλλά αν θέλετε να προηγηθείτε και να αρχίσετε τις δοκιμές της συσκευής, τώρα είναι η ώρα" έγραψε Ljosland. "Εξαρτόμαστε από το δικό σας feedback και  τη συμβολή σας για να μας οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Cotton Candy για να τροφοδοτήσει τις οθόνες του κόσμου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου