02 Οκτωβρίου 2012

Ο Mark Zuckerberg συναντά το Ρώσο Πρωθυπουργό


  Μια επίσκεψη στα McDonald 's, μια φωτογράφηση στην Κόκκινη Πλατεία και μια φιλική συνάντηση με έναν από τους μεγαλύτερους οπαδούς του, μια καθόλα συνηθισμένη μέρα για τον διευθύνων σύμβουλο του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ το Ρώσο πρωθυπουργό, τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Μόσχα.  Αφήνοντας το συνηθισμένο hoodie του για το κοστούμι με γραβάτα, ο Zuckerberg αντέλλαξε τα εύκολα χαμόγελα με την αγαπημένη τεχνολογία που κουβαλάει μαζί του για την επίσκεψη στην επίσημη κατοικία του Ρώσου Προθυπουργού έξω από τη Μόσχα. Ο Μεντβέντεφ με ενθουσιασμό συνάντησε το συνιδρυτή του μεγαλύτερο κοινωνικού δίκτυο του κόσμου. 
  Ο Zuckerberg ήταν στην Μόσχα για να ενισχύσει την παρουσία του Facebook στη Ρωσία, όπου ανταγωνίζεται με τοπικές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Όφειλε να παραστεί σε ένα συμπόσιο προγραμματισμού, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν Ρώσους για να εργαστούν στο Facebook.  Δεν είναι όλοι οι Ρώσοι ήταν ευχαριστημένοι με την επίσκεψη αυτή. Ο Oleg Kozyrev, ένας εξέχων blogger της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε μια ομάδα στο Facebook που ονομάζεται "Zuckerberg, μη γίνεσαι φίλος με έναν δικτάτορα!" Προτρέπει τον Zuckerberg να μη συναντηθεί με "τους επίσημους που φυλακίζουν Ρώσους bloggers και να δημιουργούν νόμους για th λογοκρισία στο διαδίκτυο, αλλά με bloggers, που υφίστανται αυτούς τους νόμους".
  Ο Zuckerberg δεν συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον ισχυρός πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.  Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, έχουν βασικό ρόλο στην οργάνωση των διαδηλώσεων που σάρωσαν τη Μόσχα μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για την επιστροφή του στο Κρεμλίνο.

Πηγή:guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου