15 Νοεμβρίου 2012

Hewlett Packard: Μέσω Ελλάδας τα προϊόντα της θα φτάνουν στην Ευρώπη!


Παρουσία του πρωθυπουργού μπήκαν σήμερα οι υπογραφές στην συμφωνία – μαμούθ που θα ωφελήσει οικονομικά την Ελλάδα.
Η συμφωνία αφορά την μεταφορά όλων των προϊόντων της Hewlett Packard προς την Ευρώπη με το στόλο της Cosco και τη διοχέτευσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του λιμανιού του Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η συμφωνία θεωρείται σημαντική γιατί:
  • ο Πειραιάς γίνεται επίσημα «σημείο εισόδου» για μια μεγάλη πολυεθνική η οποία προτίμησε τον Πειραιά από τα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας.
  • τα φορολογικά οφέλη για την Ελλάδα είναι τεράστια αφού ο Πειραιάς καθίσταται «σημείο εισόδου» για την Hewllet Packard.
  • αυξάνονται τα έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η συμφωνία θα αποτελέσει προπομπό για άλλες αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες πολυεθνικές.
Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι «η συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ.
Να το πω διαφορετικά, το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τραίνο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».
Πηγή: xblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου